Napiabszurd

Vannak az emberi hülyeségnek olyan megnyilvánulásai, amikkel ha találkozol, akkor csak nézel, mint lukinyúl a fúrópajzsra és eltöprengsz, hogy az intelligensnek mondott élet hanyatlása ezen a csodálatos planétán, vajon mikor érhette el azt a határértéket, ami az ehhez hasonló holmik megjelenését lehetővé teszi. (Lehet hogy a jelenlegi pandémia sokat gyorsított ezen a degradációs folyamaton, de az értelmetlen semmirevalóságok nagyüzemi előállításának vágya talán egyidős az ipari forradalom utáni civilizáció kialakulásával. Mint látható, szép hosszú utat tettünk meg azóta.)
Ez itt kérem egy plasztik zacskó, ami mintázatával gumikesztyűnek kívánja álcázni magát, avagy tettenérhetjük benne az egyszerhasználatos tömegtermelés démiurgoszának tökéletlenségét, amint nagy sietségében hibásan fordította anyaggá a kesztyűnek, mint olyannak, az örök, s változatlan lényegét.

Felmerül a kérdés, miszerint, ha valamit, funkciójában, a kézen való viselésnek szükségessége hív életre, akkor az miért nem kesztyű, és ha már nem sikerült annyi energiát fektetni a dologba, hogy azt a kurva nejlondarabot, a főemlősök, jellemzően szembefordítható hüvelykujjú alakjához formáljuk, akkor vajon miért pazaroljuk az erőforrásokat arra, hogy a mezei bármilyenfelhasználású zacskót kesztyűpiktogrammal ellátva próbáljunk más rendeltetést hazudni neki, amitől ugye a három oldalon zárt fólia egy cseppet sem lesz alkalmasabb a kézen hordásra, vagyis kesztyűséghez sehogyansem kerül közelebb, de evvel együtt nem lesz kevésbé zacskó sem, cserébe viszont tökfölöslegesen megnöveli az előállítás költségét.
Mégis, kit akarunk evvel megtéveszteni, és miért?
Ugyanis, félreértés ne essék, ez nem úgy megy, hogy akkor ezen a zacsekon csak úgy megjelenik egy ilyen ábra. Mindenekelőtt szándék szükséges hozzá megvalósuljon, a mintát meg kell tervezni, méretezni, a gyártósort nyomtatógéppel ellátni, festéket pazarolni meg effélék és végül de nem utolsósorban igényt kell teremteni a zseniális termék megvásárlására…
Meg van ez a világ baszva kéremszépen!

Címke , ,

1 thoughts on “Napiabszurd

  1. […] állhatja útját, keresztülvág a mindenölő kínai dezinficiálóragacsok ködén, bebújik a tenyérmintás nejlonzacskók alá, átlibben a kétméteres távolságtartás szakadékán, és még az elmaradó tesztelések […]

Hozzászólás